Optimizacija spletne strani

Kako do prvih mest na Googlu...

Bodite prvi na Googlu

Povečajte promet obiska vaše  spletne strani v naslednjih 90 dneh tako boste na spletu prodali več. Z našo storitvijo lahko to dosežemo.

 

Če ste pristali na tej strani , ste najverjetneje v Googlu iskali optimizacija spletne strani ali kako do prvih mest na Googlu . Našli ste nas, ker v Googlu izvajamo tisto, kar pridigamo in razumemo najpomembnejše dejavnike razvrščanja. S svojim prilagojenim mesečnim pristopom k SEO, našo stran Google uvršča na prvo mesto in ponujamo enake storitve za vaše podjetje. Danes nas kontaktirajte za brezplačno analizo spletne strani ter izpolnite obrazec na tej povezavi.

O PROCESU OPTIMIZACIJE

S procesom optimizacije naredimo dele spletne strani ali celotno spletno mesto dostopnejše spletnim pajkom, saj jih zato laže indeksirajo. Tako se pojavimo više v organskih iskalnih rezultatih spletnih iskalnikov za izbrane ključne besede. Podjetja morajo narediti vse, kar je v njihovi moči, da jih lahko potencialni kupci laže najdejo. SEO kot del spletnega trženja igra pomembno vlogo pri elektronskem poslovanju. Učinkovit spletni marketing zagotavlja dostopnost in informacije za potrošnike, tako da se lahko hitro in enostavno seznanijo s pestro paleto ponudbe izdelkov in storitev. Pravilno izvedena optimizacija SEO pomeni za organizacijo uspešen digitalni marketinški pristop in konkurenčno prednost. SEO je proces razvijanja spletne strani z namenom, da ta doseže visoko pozicijo v spletnih iskalnikih, kar poveča število ciljanih obiskovalcev oziroma zagotovi ustrezno kakovostno občinstvo. Optimizacijo spletnega mesta lahko glede na položaj konceptno delimo na dva dela: On-page SEO in Off-page SEO.

On-page SEO je optimizacija, ki jo izvajamo neposredno na spletnem mestu ali na posameznih spletnih straneh znotraj spletnega mesta. Pripraviti moramo kakovostno spisano vsebino in premišljeno izbrati ključno besedo, ki jih vstavimo na bistvena mesta v besedilu. Poudariti moramo določene naslove člankov in strani, vstaviti pravilne metaoznake, pravilno kreirati notranje povezave in slikovne datoteke in podobno.

Off-page SEO je optimizacija, ki se izvaja zunaj spletnega mesta in vključuje promoviranje prek drugih spletnih mest, družabnih omrežij, blogov in spletnih direktorijev. Zajema strategije pridobivanja zunanjih povezav in izmenjav pomembnih povezav, vključuje vpise spletnih strani v spletne iskalnike in drugo.

optimizacija spletne strani
Optimizacija spletne strani služi za višje rangiranje ključnih besed v google iskalniku (postopek traja 1-3 mesece)

 • Analiza ključnih besed in vsebine, ter svetovanje (paket velja za 3 besede).
 • Vpis ključnih besed, META opisa, izdelava spletnih naslovov in povezav (kar zelo pripomore pri uvrstitvi v iskalniku google).
 • Pisanje besedila prilagojenega za ključno besedo in optimizacija slik (paket velja za 3 članke).
 • Izdelava XML zemljevida in robots.txt
 • Vpis strani v google iskalnik, brezplačne imenike in google maps.
 • Vpis strani v Google search console.
 • Preklop strani na https naslov (kar zelo pripomore pri uvrstitevi v iskalniku google).
 • Izdelava enostavnega Youtube video posnetka (kar zelo pripomore pri uvrstitvi v iskalniku google).
 • Spremljanje napredka in pisanje poročil.

SEO PAKET za 220,00 EUR (DDV ni ker nismo zavezanci)

Torej ne odlašate investirajte v najbolšjo možno reklamo.  NAROČITE ZDAJ in bodite prvi na Googlu.

 

VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Kako do prvih mest na Googlu in zakaj je to pomembno ?

Bi želeli, da se vaša spletna stran pojavlja na prvi strani rezultata iskanja v google inskalniku in zakaj je to pomembno? Z optimizacijo vam omogočimo, da se vaša spletna stran prikaže na prvi strani iskalnika google vsakič, ko ljudje iščejo določeno besede (ključno besedo). Pomembno je, ker gre za investicijo, ki vaši spletni strani poveča število obiskovalcev, kar pomeni več potencialnih kupcev in večjo prepoznavnost.  Torej biti prvi na Googlu je zelo pomembno.

Kako poteka postopek postopek optimizacije ?
1. Izberete 3 ključne besede.
2. Pregledamo dane besede in jih analiziramo, ter predlagamo po potrebi spremembe.
3. Pripravimo ponudbo s 100% avansa , ter plačate. (torej 220,00 EUR DDV ni ker nismo zavezanci) Ob prejetem nakazilu izdamo fakturo.
4. Pričnemo z delom, torej pisanja treh člankov za spletno stran za izbrane besede, posredujete nam tudi dostop do vaše spletne strani.
5. Delo traja 3 mesece, med tem časom prejemate poročila in napredke glede izbranih ključnih besed.

Kaj pomeni SEO optimizacija spletnih strani ?
Kot morda veste, SEO pomeni za optimizacijo iskalnikov. Toda kaj to pomeni? In kaj vključuje optimizacija iskalnikov? Skratka, SEO je osredotočen na organsko pridobivanje prometa na spletnih straneh in visoko uvrstitev rezultatov iskanja. Med organskimi mislimo, da med drugimi metodami ne plačujemo spletnega prometa prek oglasov s plačilom na klik. Znotraj SEO obstaja veliko strategij za doseganje zgoraj omenjenih ciljev - nekatere so učinkovitejše od drugih. To je lahko vse, od razvoja vsebine spletnega mesta okoli ključnih besed, povezanih z vašo panogo, do ohranjanja močne prisotnosti na več platformah družbenih medijev. SEO prakse in strategije se nenehno spreminjajo, da ostanejo učinkovite, saj internetni iskalniki nenehno posodabljajo algoritme.

Koliko časa traja postopek optimizacije ?
Če želite odgovoriti na to vprašanje, je veliko odvisno od tega, kje ste danes, kaj ste že počeli SEO in kakšne so vaše ravni konkurence.
Na splošno velja, da je večina spletnih strani na strani 2 mogoče priti na prvo stran v roku treh mesecev. Kar se tiče povsem novega spletnega mesta, se bližate 6+ mesecem, da dobite dobro uvrstitev na prvi strani po konkurenčnih ključnih besedah.
V tem času se bodo vaši potencialni potenciali in promet povečevali postopoma in redno, vendar so velike zmage, ko pridete na zgornjo polovico prve strani.


Se bodo moji rezultati znižali, če neham delati optimizacijo ?
SEO je podobno kot hoditi v telovadnico. Potem ko boste 12 mesecev delali naravnost, boste v odlični formi, in četudi se boste za tri mesece ustavili, boste ohranili dober fizični staž. Vendar bodo sčasoma vaši rezultati izpadli in potrebovali boste nastavitev.
Enako velja za vaš SEO. Vse, kar počnemo, je trajno in dolgoročno, toda s časom vam lahko konkurenca uspe in vas premaga. Če se to zgodi po koncu vaše kampanje, preprosto pokličite našo SEO ekipo in vas bomo seznanili s tem, kako to popravimo.
PODROBNO KAKO BI POTEKALO NAŠE DELO, OZ KAJ VSE POSTORIMO ZA - OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI

Najpomembnejši del priprave učinkovite strategije SEO za naše spletno mesto je analiza obstoječe spletne konkurence in raziskava ključnih besed, ki so pomembne za našo panogoin po katerih predvidevamo, da nas bodo iskali potencialni obiskovalci. Dobra raziskava in analiza nam v nadaljevanju bistveno pripomoreta pri pripravi boljše strategije optimizacije spletnega mesta in posameznih strani. V drugem delu poglavja predstavimo različna orodja za merjenje napredka in učinkovitosti strategije SEO.

1. Analiza konkurence in ključnih besed
Pravilno določene ključ. besede so najpomembnejše za uspeh strategije SEO. V prvi fazi se lahko postavimo v vlogo iskalca informacij oziroma v namišljenega obiskovalca naše spletne strani in si zapišemo vse ključne besede, ki se nam zdijo tipične za iskano vsebino. Večjo spletno vidnost lahko dosežemo z uporabo plačljivih in brezplačnih programov, ki so namenjeni iskanju ključne besede, prikazov lokalnih in globalnih mesečnih iskanj idr..Drugi korak je analiza naše spletne konkurence, pri čemer preverimo njihove metaoznake in besede v izvorni kodi. V poštev pridejo tudi napačno napisane iskalne fraze, saj naj bi bilo po podatkih Googla (Google Inside AdWords, 2015) 7 % vseh poizvedb v iskalniku Google vpisanih napačno. Pozorni smo tudi na sinonime, pisanje združenih ali razdeljenih besed, uporabo ednine, množine ali kombinacijo naštetega. Priporočljivo je vstaviti tudi ime podjetja oziroma v našem primeru društva ter kraj, kjer se organizacija nahaja, saj tako ciljamo tudi geolokacijsko.

2. Raziskava ključnih besed
Prvi korak, ki ga moramo narediti pri optimizaciji je raziskava besed. To pomeni, da raziščemo kolikokrat ljudje v Google vpisujejo besede, ki si povezane z našimi izdelki ali storitvami. Če tega ne naredimo, je isto kot da bi naredili hišo brez temeljev. Po naših izkušnjah več kot 95% slovenskih podjetij NE naredi raziskave ključ. besed, preden začnejo delati spletno stran ali se lotijo optimizacije že obstoječe spletne strani. Če ne naredimo kvalitetne raziskave, je vse delo, ki ga delamo za optimizacijo skoraj da neučinkovito in brez pomena.

3. Končna Izbira ključnih besed
Nepravilno izbrane in neznačilne besede vodijo v neuspešno optimizacijo SEO, saj na spletno stran privabljajo obiskovalce, ki niso naše ciljno občinstvo. Zato izberimo naši panogi primerne besede, ki najbolje, torej kratko, jedrnato in točno opisujejo vsebino naše spletne strani, ter tako ljudem omogočimo, da nas najdejo na osnovi vpisanih iskalnih fraz. Za optimalne velja, da:

 • so tipične za predstavitev našega spletnega mesta, niše, organizacije, proizvoda ali storitve,
 • imajo čim večje mesečno število iskanj,
 • imajo čim manj konkurence.

4. URL-naslovi
Naslednji pomemben dejavnik, ki vpliva na razvrščanje našega spletnega mesta, je oblika zapisa URL-naslovov strani. Ta naj bo prijazna tudi spletnim pajkom (angl. Spider ali Crawler), ki obiskujejo naše strani. Tako najprej spremenimo optimizaciji SEO neprijazno obliko zapisa URL-naslovov, ki vsebujejo neprijazne znake, kot so vprašaji, enačaji in številke, ki spletnim pajkom in obiskovalcem naše spletne strani ne podajo nobene koristne informacije. Predlagamo, da URL-naslove spremenimo v optimizaciji SEO prijazno obliko, ki pajku in obiskovalcu strani pove, kakšno vsebino naj bi stran vsebovala. Obliko zapisa URL-naslovov spremenimo v administracijski plošči.

5. Vsebina
Vsebina spletne strani naj bo spisana kakovostno. V ospredje postavimo obiskovalca našega spletnega mesta, zato naj bo objavljena vsebina zanimiva in koristna. Ne smemo si dovoliti, da se v vsebini (namerno) znajde preveliko število ključ. besed (angl. Keyword Stuffing), s katerimi želimo vplivati na razvrščanje. Ustrezajo sicer iskalnim pajkom, a pokvarijo bralčevo izkušnjo in naredijo vsebino človeku neberljivo, zato obiskovalci  hitreje zapustijo naše spletno mesto. Za vsebino naše spletne strani je želeno, da jo kreiramo sami, če imamo za to potrebno znanje in smisel za izražanje, ali pa to prepustimo strokovnjakom.
Unikatna vsebina je pomemben del optimizacije in strategije SEO, saj našo stran spletni pajki zaradi unikatne vsebine uvrstijo više od konkurenčne. Pomembni sta tudi razpršenost in gostota ključ. besed ter predvsem koristnost besedil za obiskovalca spletne strani.

6. Ključne besede in gostota
Pomemben del vsake strategije SEO so ključne besede v besedilu spletne strani, naslovih,  v povezavah do drugih strani in v različnih značkah. Praktično vsi danes iščemo informacije na internetu in iskalni pojem, ki ga vnesemo v spletni iskalnik, se imenuje ključna beseda.

Posamezni avtorji navajajo različno idealno gostoto ključ. besed. Nekateri priporočajo gostoto okoli 1 % , drugi med 2 in 3 % celotnega besedila , spet tretji priporočajo gostoto med 3 in 8 % . Če z gostoto pretiravamo, si lahko nakopljemo težave, saj iskalni pajki prepoznajo pretiravanje s ključnimi besedami in nas kaznujejo z nižjo uvrstitvijo. Če takšno strategijo uporabljamo za celotno spletno mesto, nas v najslabšem primeru doleti popolna deindeksacija spletnih strani in celoten proces optimizacije SEO se izniči. To pomeni, da se spletno mesto in vse posamezne strani ne pojavijo več v spletnem iskalniku, razen če vpišemo neposredni URL- naslov strani ali spletnega mesta, zato je priporočljiva pazljivost.

7. Strategija besed dolgega repa
Strategija besed dolgega repa (angl. Long Tail) je metoda pridobivanja spletnega prometa. Besede v dolgem repu so besedne zveze, sestavljene iz 3 do 5 ključ. besed. Za njih je značilno dvoje, in sicer imajo precej manj mesečnega iskanja in so bolj specifične nasproti generičnim ključnim besedam. Za besede dolgega repa je značilno tudi, da njihova skupna mesečna iskanja presegajo iskanja generičnih besed.

Primer generičnih ključ. besed dolgega repa:

 • generična ključna beseda: »informatika«
 • besede dolgega repa: »dan poslovne informatike 2018«

Pomembno je omeniti, da v našem primeru 65 % besed dolgega repa kotira na prvi strani Googlovega iskalnika, 16 % jih kotira na drugi strani tega iskalnika, 9 % jih najdemo na tretji strani, preostanek pa na četrti (3 %) in peti strani (5 %).

 

8. Krajevni pojmi
Velikokrat nas obiskovalci iščejo na osnovi lokacije, npr. »frizerski salon Moste«, »tiskarna v Kranju«, »društvo informatikov Ljubljana«. Če upoštevamo to dejstvo in dodajamo geolokacijske oznake in opise, se bomo laže pojavili med zadetki za iskane lokacije. Pri analizi ključ. besed je pomembno, da poskušamo zajeti vse nam pomembne besede in tako pokrijemo celoten iskalni spekter. Posledica napačnega ciljanja ključnih besed je poleg izgube časa predvsem izguba vseh obiskovalcev na naši spletni strani in s tem potencialnih kupcev. Bolje kot imamo optimiziranih strani, bolje naše spletno mesto kotira v SERP-rezultatih iskalnikov.

9. Najprimernejša mesta za uporabo ključnih besed v besedilu članka.

 Najprimernejša mesta za uporabo ključnih besed so:

 • nazivne oznake <title> tag(s) </title>,
 • metaoznake opisa <meta name="description">,
 • metaoznake ključne besede <meta name="keywords">,
 • naslovne oznake <h1>, <h2>, <h3> (angl. Headline Tags),
 • sidrne povezave <a href="/http://www.imedomene.com">ključna beseda</a>,
 • ključne besede v vsebini besedila,
 • nadomestne oznake (angl. Alt Tags),
 • ključne besede v URL-naslovih,
 • spletna stran http://www.imedomene.com/kljucne-besede.

 

11. Dolžina besedila
Priporočljiva dolžina besedila s ključnimi besedami, ki imajo veliko konkurence, je okoli 1000 besed ali več, za manj zahtevne pa je dovolj že med 300 in 500 besed ). Googlovi pajki daljša in podatkovno izčrpnejša besedila prepoznajo kot bolj uporabna za bralca in jih posledično uvrstijo više v iskalniku. Pri tem je pomembno, da s podatki ne pretiravamo in jih ne ponavljamo.

12. Nazivne oznake
Nazivne oznake (angl. Title Tags) opisujejo vsebino posamezne spletne strani in so vidne spletnim pajkom ter obiskovalcem naše strani. Pomembno je, da ima vsaka stran različen naslov, ki najbolje opisuje vsebino posamezne strani. Naslov naj, če je to mogoče, vsebuje tudi najpomembnejše besede, ki jih najdemo v vsebini posamezne strani (Lambert, 2011).

13. Metaoznake
Metaoznake (angl. Meta Tags) so del izvorne kode spletne strani. Namenjene so spletnim pajkom in se nahajajo v kodi HTML, torej so človeškemu očesu nevidne. Spletni pajki si z metaoznakami pomagajo pri raziskovanju spletnega mesta in pri njegovem indeksiranju. Googlov vodnik za optimizacijo priporoča uporabo metaoznake »opis spletne strani«, ki jo Google (lahko) uporabi kot kratek opis strani v rezultatih SERP (Google – Search Engine Optimization Starter Guide, 2010). Omenjeni opis naj ne presega 150 znakov (Vaughan, 2012). Poznamo več vrst metaoznak. Med najpogosteje uporabljenimi so:

 • naslov spletne strani,
 • ključne besede (meta name = »keywords«),
 • opis spletne strani (meta name = »description«).

14. Naslovne oznake
Za pravilno označevanje naslovov in podnaslovov uporabljamo naslovne značke (angl. Heading Tags). V uporabi so naslovne oznake z največjo velikostjo črk (H1), ki odražajo največji pomen, do najmanjših (H6), ki so namenjene naslovom najmanjše pomembnosti. Dobra praksa narekuje uporabo enega naslova H1, ki mu sledi H2, in nato poljubno število naslovov H3. Uporaba naslovov H1 skozi celotno stran nam škoduje tako pri razvrščanju kot tudi pri preglednosti besedila za branje. Naslovi naj vsebujejo ključne besede, saj predstavljajo bistvo določenega dela besedila.

15. Nadomestne oznake
Nadomestne oznake (angl. Alt Tags) uporabimo za poimenovanje in optimizacijo slik na spletnih straneh. S pravilno poimenovanimi slikami, ki se prikazujejo v iskalnih rezultatih spletnega iskalnika, si lahko zagotovimo višji obisk spletnega mesta, zato je smiselno, da opis slike vsebuje ključne besede. Nadomestne oznake so pomemben del strategije SEO, saj jih spletni iskalniki pri pregledovanju spletnih mest upoštevajo. Prav tako so pomembne z vidika uporabnosti, saj slepim osebam in spletnim pajkom povedo, kaj je na določeni sliki oziroma kaj ta predstavlja. Omenjena funkcija se izkaže za pozitivno tudi takrat, kadar imamo omejen ali počasen dostop do interneta (npr. mobilni/pametni telefoni), in so namesto slik vidne njihove nadomestne oznake z opisom posamezne slike. Poleg poimenovanja slik je za optimizacijo pomembna tudi njihova velikost, zato poskrbimo, da slika ne zasede veliko pomnilniškega prostora, kar lahko močno vpliva na hitrost prenosa spletne vsebine na uporabnikov računalnik.

16. Zemljevid spletnega mesta
Zemljevid spletnega mesta (angl. Sitemap) je posebna datoteka, ki prikazuje popolno in posodobljeno zgradbo spletnih strani, ki sestavljajo posamezno spletno mesto. Zemljevid uporabnikom spletnega mesta omogoča preglednejšo in lažjo orientacijo po straneh, prav tako pa je pomemben in koristen za spletnega pajka, saj mu omogoči, da pregleda in indeksira vse strani in vsebine našega spletnega mesta.

17. Vpis v spletne iskalnike
Vpis v največje spletne iskalnike, kot so Google, Bing in Yahoo, je priporočljivo izvesti, ko postavimo novo spletno stran, na kateri imamo že dovolj unikatne vsebine, s katero smo zadovoljni, in smo pripravljeni, da nas na spletu najdejo tudi drugi. V večini primerov sicer ta korak ni potreben, saj spletni iskalniki sami najdejo nova spletna mesta prek preiskovanj velikih spletnih imenikov ali prek preiskovanj velikih strežnikov, na katerih gostimo spletna mesta.

18. Vpis v spletne imenike
Vpis v spletne imenike je eden izmed lažjih načinov za pridobitev večjega števila enosmernih vhodnih povezav do našega spletnega mesta. Povezave, ki jih pridobimo iz spletnih imenikov, veljajo za visoko zanesljive, kar nam pomaga pri celotni optimizaciji Off-page SEO in doseganju višjih uvrstitev v rezultatih SERP.

Boljše pozicije na Googlu pomenijo več obiska na vaši spletni strani. Več obiska pa pomeni, da boste prodali več vaših izdelkov in storitev. Optimizacija spletnih strani je zelo pomembna za samo spletno stran.


NEKAJ REFERENC ŽE KONČANIH PROJEKTOV SEO STORITVE :

Porfid d.o.o.

Za podjetje Porfid d.o.o. smo 10.7.2020 zaključili obsežno optimizacijo strani.

Oxymed d.o.o.

Za podjetje OXYMED POLIKLINIKA d.o.o. smo 27.6.2020 zaključili obsežno optimizacijo strani.

Doogy

Za podjetje PDC d.o.o. smo 1.8.2019 naredili obsežno optimizacijo strani.

Dentis

Za podjetje Dentis smo 6.6.2019 naredili osnovno optimizacijo strani.

Avtovleka Pajer

Za podjetje Avtovleka Pajer smo 6.8.2018 naredili osnovno optimizacijo strani.

Bisturmed d.o.o.

Za podjetje Bisturmed d.o.o. smo 8.4.2018 naredili obsežno optimizacijo strani.

P+5 d.o.o.

Za podjetje P+5 d.o.o. smo 28.2.2018 naredili obsežno optimizacijo strani.

izdelava spletnih strani Koper
Nudimo vam izdelavo ali prenovo spletne strani. Delujemo predvsem na območju Kopra oz. Obale.

Računalniško programiranje,
Andrej Kocjančič s.p.

Naslov : Prade cesta IX/7,
6000 KOPER

Google maps povezava

Davčna številka: 18680836
Matična: 6021727000
TRR: IBAN SI56 10100-0050002913
(Banka Intesa Sanpaolo d.d.)